Lasni sistem BVZ
 
 
 
FI POTENCIAL d.o.o.
Center za reševanje izpadanja las
Komenskega 1
4000 Kranj
031 444 868
04 5329 664
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
si hr de en ru
NAAF (National Alopecia Areata Foundation)

NAAF (National Alopecia Areata Foundation) je največja ustanova na svetu, s sedežem v ZDA, ki ima za svoje poslanstvo združevati ljudi, ki so izgubili lase zaradi alopecije areate. To je avtoimunska bolezen, pri kateri človek v krogih izgublja lase ali / in dlake na telesu. Ustanova spodbuja in financira medicinske raziskave za bolj učinkovito zdravljenje in končno zdravilo ter zagotavlja oporo in informacije svojim članom in javnosti. Poleg tega osnovnega namena NAAF širi zavedanje o pojavu izgubljanja las v širši javnosti v obliki časopisnih člankov, TV in radijskih intervjujev, video kaset ter predstavlja problematiko senatorjem, z namenom pridobiti čim večje subvencioniranje zdravljenja, lasnih protez, lasulj in lasnih sistemov s strani zavarovalnic.

NAAF je nastala leta 1981 na pobudo deklice iz Kalifornije, ki je izgubila lase zaradi alopecije areate. Ker je želela, da se nihče več ne bi počutil tako zapuščenega in nerazumljenega zaradi izgube las, je sprožila nastanek združenja, ki prireja vsakoletne mednarodne konference in med člane svojega nadzornega sveta vključuje vse od medicinskih strokovnjakov, psihologov, pedagogov do sociologov in ekonomistov.


http://www.naaf.org
je internetni naslov, kjer lahko dobite podrobnejše informacije na spletu.


Vodja in ustanoviteljica slovenske skupine za samopomoč ter dolgoletna članica NAAF, dr. Špela Šeme, svetuje obisk konference NAAF vsakomur, ki se sooča z omenjenimi problemi. Prisostvovanje temu dogodku spremeni življenje, posebej otroku, saj se sreča z okoli dvesto vrstniki z vsega sveta. Tudi za starše otrok, ki se soočajo z izzivi zaradi drugačne podobe, deluje konferenca kot obliž, saj je izjemno zahtevno vzgajati tak naraščaj. Pomembno je slišati, naj za izgubo las otroci ne krivijo staršev, in da le-ti, ki krivijo morda podzavestno sebe, izvejo, da vzrok tiči čisto drugje.


Utrinki iz zadnje konference NAAF-a v Los Angelesu


Organizacija vsakoletno organizira srečanje svojih članov, kjer vodilni zdravniki - strokovnjaki s področja Alopecije - izgube las, predavajo o najnovejših znanstvenih odkritjih na tem področju in kakšne so možnosti za odkritje zdravila za preprečevanje plešavosti.

Letos se bo srečanje zopet odvijalo v mestu ameriške filmske industrije - Los Angelesu
in prvič imamo tudi na področju Slovenije in držav bivše Jugoslavije možnost sodelovanja.

Obisk priporočamo vsem, ki želijo izvedeti kakšne so realne možnosti za odkritje zdravila, kako se s tem izzivom spopadajo ostali in pa predvsem družinam z otroci, ki izgubljajo lase. Ta izkušnja jim bo spremenila življenje - za vedno.

Zaradi daljše odsotnosti dr. Špele Šeme, bo prihodnje srečanje Skupine za samopomoč ob izpadanju las predvidoma enkrat pomladi 2015. Vsi podrobni podatki o srečanju bodo naknadno objavljeni na tej strani.

Hair systems, Natural hair line, Hair genesis studio, Fi Potencial d.o.o., Komenskega 1, 4000 Kranj, Slovenia
Phone 00386 4 5329 664 Fax 00386 4 5329 665 Mobile 00386 31 444 868 e-mail: info@hair-system.com